news

links

Održana godišnja Skupština BUT-a

Održana godišnja Skupština BUT-a

U nedjelju, 18. kolovoza 2013. u 18 sati u Muzeju tambure u Slavonskom Brodu, članovi BUT-a održali su svoju 6. godišnju Skupštinu, koja je ujedno bila i izbornog karaktera. Jednoglasnim izborom produljen je mandat predsjedniku Udruge, Krešimiru Dokuzoviću i tajniku,Mladenu Rakiću, koji nisu imali protukandidate, a njihov dosadašnji rad ocijenjen je iznimno uspješnim. Dosadašnji dopredsjednik Udruge, Nikola Novosel, svojevoljno se zbog povećanih obveza povukao s tog mjesta, a u iduće dvije godine, do nove izborne Skupštine, navedenu funkciju obavljat će Davor Marić, također izabran jednoglasno i bez protukandidata.

U osvrtu na proteklu godinu najvećim uspjehom u radu Udruge ocijenjeno je otvaranje prvog u Svijetu Muzeja tambure, podsjetimo, 23. siječnja ove godine, kao i brojni uspješni koncerti i gostovanja Orkestra.

Maestro Mihael Ferić posebno se osvrnuo na Muzej i podatak o preko 3 tisuće dosadašnjih posjetitelja, izrazio zadovoljstvo što će uskoro biti proširen, ali i nezadovoljstvo zbog njegova neriješenog statusa te ipak još uvijek neadekvatnog prostora, neovisno o proširenju na Muzeju susjedni Kazamat u sklopu brodske tvrđave. Postoji i problem uskladištenja ogromnog pisanog, tiskanog i diskografskog arhiva koji g. Ferić posjeduje pa je odlučeno da se u tu svrhu poduzmu određeni upiti i zahtjevi prema nadležnim institucijama kako bi se za njih pronašao odgovarajući smještaj.

Kako u okviru Udruge djeluju Tamburaški orkestar i Škola tambure, njihovi umjetnički voditelji Damir Butković i Krunoslav Dražić u kratkim crtama osvrnuli su se na njihov protekli rad i najavili buduće projekte, od kojih su osobito istaknuli primanje novih polaznika ove jeseni u Školu tambure.

Nakon pitanja i prijedloga u cilju budućeg djelovanja Udruge te zaključenja Skupštine, novi dopredsjednik je već tradicionalno „zapalio vatru“ na kojoj su se potom obreli razni mesni prehrambeni proizvodi, a uživanje u njima i u neformalnom i veselom druženju potrajalo je do dugo u noć, koliko su kome nastupajuće obveze novog radnog tjedna dopuštale.